Foto's met een pijlsymbool in de hoek tonen een tweede afbeelding als de muis erboven gehouden wordt.
Afscheid van patroon van de maand

Na bijna vijf jaar nemen wij afscheid van ons patroon van de maand.

Met veel plezier hebben wij de afgelopen jaren iedere maand een patroon voor onze klanten uitgekozen en gebreid of gehaakt. En extra aantrekkelijk gemaakt door korting te geven op het garen.

Toch denken wij dat het tijd is voor iets nieuws. In plaats van het patroon van de maand introduceren wij onze vaste klantenkorting en organiseren wij een aantal maal per jaar themadagen waarin we onze klanten kennis laten maken met nieuwe of bijzondere technieken van het breien en haken.

Mutsen van de maand oktober 2016
Mutsen oktober 2016

Patroon van de maand oktober 2016 - gebreide halswarmer en muts van DROPS Nepal

Je kunt goed voorbereid de winter in met deze leuke halswarmer en een van deze mutsen van DROPS Nepal.

De halswarmer heeft stoere kabels, dat maakt het een leuk project om te breien. En je kunt kiezen voor een bijpassende muts met hetzelfde structuurpatroon of een leuke fair isle variant. De modellen worden gebreid op de rondbreinaald.

Materiaal: Voor de halswarmer heb je 4 bollen Nepal van 50 gram nodig. Voor de effen muts 2 bollen Nepal en voor de drie-kleurige muts 3 bollen Nepal. Bij aanschaf van het patroon van de maand krijg je 20% korting op het garen en het patroon gratis.

De aanbieding is geldig in de maand oktober 2016 en zolang de voorraad strekt. Je kunt het patroon van deze maand ook als pakket bestellen door een e-mail te sturen naar info@steekvanwal.nl De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

Bram en Co van de maand september 2016
Bram en Co september 2016

Patroon van de maand september 2016 - gehaakte beren Bram en Co

Zijn ze niet leuk, deze Bram en zijn broer Co? Bram is de gekleurde beer en de grijze beer is Co. En heb je liever een andere kleur: De patronen zijn gemakkelijk aan te passen dus je kunt ook je eigen kleurencombinaties maken.

De beren zijn gehaakt van DROPS Nepal (samenstelling 65% wol, 35% alpaca) met haaknaald 4 mm. Ook deze maand geven wij 20% korting op het garen en het patroon is gratis.

Voor de grijze beer zijn 5 bollen Nepal (inclusief korting € 9,60) gebruikt en voor de gekleurde beer 6 bollen van 50 gram (inclusief korting € 11,50). Het pakket is exclusief vulling (€ 2,95).

De aanbieding is alleen geldig in de maand september 2016 en zolang de voorraad strekt. Je kunt het patroon van deze maand ook als pakket met een e-mail naar ons infoadres bestellen. De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

trappelzak van de maand juli 2016
trappelzak juli 2016

Patroon van de maand juli en augustus 2016 - trappelzak van Phildar Aviso

Op veler verzoek hebben we deze maand een patroon voor de allerkleinsten: een praktische trappelzak van een fijn soepel garen.

Samenstelling 60% katoen en 40% acryl, gebreid op breinaalden 4,5 en 5 mm. Het kabelpatroon geeft de trappelzak een stoere look.

In het model zijn 8 bollen Aviso van 50 gram gebruikt à € 3,60 per stuk. Ook deze maand geven wij 20 procent korting bij aanschaf van het garen van dit patroon. De beschrijving van het patroon krijg je er gratis bij. Inclusief korting kost het garen voor deze trappelzak € 23,05. Houd er wel rekening dat er voor de afwerking nog 8 knopen nodig zijn. Deze zijn niet inbegrepen in de aanbieding.

De aanbieding is alleen geldig in de maand juli en augustus 2016 en zolang de voorraad strekt. Je kunt het patroon van deze maand ook als pakket met een e-mail naar ons info adres bestellen. De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

trui van de maand juni 2016
trui juni 2016

Patroon van de maand juni 2016 - gebreide trui met raglan en 3/4 mouwen in kantpatroon

Is het geen plaatje, dit zomerse truitje met 3/4 mouwen in kantpatroon? Dit mooie DROPS patroon hebben wij gebreid van DROPS Belle (samenstelling 53% katoen, 33% viscose en 14% linnen).

De trui wordt geheel in de rondte gebreid op rondbreinaald 4mm, van boven naar beneden. Om een mooi resultaat te krijgen is enige ervaring met het breien van kantpatronen wenselijk.

Ons voorbeeld is gebreid in maat S. Het patroon is beschreven in de maten S tm XXXL. Ook deze maand geven wij 20% korting op het garen bij aanschaf van het patroon van de maand. Inclusief korting zijn de kosten voor deze trui in maat L (8 bollen Belle van 50 gram) € 14,10.

De aanbieding is alleen geldig in de maand juni 2016 en zolang de voorraad strekt. Je kunt het patroon van deze maand ook als pakket per e-mail naar ons info adres bestellen. De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

zomertas van de maand mei 2016
zomertas mei 2016

Patroon van de maand mei 2016 - gehaakte DROPS tas met kleurenpatroon van twee draden Paris

Dit is een tas waar je de hele zomer plezier van gaat hebben! Gehaakt van fijne katoen en met lange hengsels, zodat de tas over de schouder gedragen kan worden.

De tas is ongeveer 43 cm breed en 33 cm hoog. Er zijn 6 kleuren gebruikt, je kunt je eigen lievelingskleuren kiezen en verwerken in deze tas. De tas wordt met dubbele draad gehaakt met haaknaald 4,5 mm (of de maat die je nodig hebt voor de juiste stekenverhouding).

Benodigd materiaal: 700 gram (14 bollen) Paris. Normaal € 1,55 per bol van 50 gram. Ook deze maand ontvang je 20% korting op het garen van het patroon van deze maand. Inclusief korting zijn de materiaalkosten € 17,35. Het patroon is gratis.

Tip van Rita: ‘Met een extra patroonherhaling is de tas ca. 7 cm hoger gemaakt. Reken hiervoor 1 bol Paris extra. En voor extra stevigheid is voor de hengsels katoenen tassenband (2 meter á € 1,95) gebruikt.’ De patroonbeschrijving van deze variant krijg je bij het pakket.

De aanbieding is alleen geldig in de maand mei 2016 en zolang de voorraad strekt. Je kunt het patroon van deze maand ook als pakket per e-mail naar ons info adres bestellen. De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

stola van de maand maart 2016
stola april 2016

Patroon van de maand april 2016 - gebreide stola in kantpatroon

Voor de breister die van een uitdaging houdt en die het leuk vindt om kantpatronen te breien hebben we deze maand een bijzonder mooi patroon uitgekozen: een stola van een zacht 100% alpaca garen.

Het patroon is duidelijk beschreven, maar je moet het wel leuk vinden om nauwkeurig te werken en te tellen tijdens het breien en ervaring hebben met het breien van kantpatronen. De afmeting van de stola is ca. 92 x 184 cm. Wij hebben het model gebreid van DROPS Alpaca op nld 4 mm.
Wij hebben veel kleuren op voorraad, dus kun je niet kiezen dan brei je er gewoon nog een! Benodigd materiaal is slechts 150 gram.

Ook deze maand ontvang je 20% korting op het garen van het patroon van deze maand. Inclusief korting zijn de materiaalkosten € 8,55.

De aanbieding is alleen geldig in de maand april 2016 en zolang de voorraad strekt. Je kunt het patroon van deze maand ook als pakket per e-mail naar ons info adres bestellen. De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

vest van de maand maart 2016
vest maart 2016

Patroon van de maand maart 2016 - gebreid vest in zandsteek

Met dit gebreide vest van DROPS Karisma (Superwash scheerwol) kun je veel kanten op, omdat het met veel kledingstukken te combineren is. Het vest is gebreid in zandsteek op naalden 4 mm en is in twee lengtes beschreven.

Een casual lengte tot halverwege het bovenbeen en een extra lange (XL) versie waarbij het vest net op of over de knie valt. Op de foto is de XL variant te zien.

Ook deze maand geven wij 20% korting op het garen. Voor ons XL model in maat L zijn 20 bollen Karisma gebruikt (incl. korting € 38,40). Voor de korte variant in maat L zijn 15 bollen Karisma (incl. korting € 28,80) gebruikt. Als alternatief garen bieden wij deze maand de DROPS Lima aan. Een mix van Alpaca en wol. Reken voor alle maten 2 bollen (€ 3,85) extra als je kiest voor de Lima.

De aanbieding is alleen geldig in de maand maart 2016 en zolang de voorraad strekt. Je kunt het patroon plus garen ook per e-mail bij ons bestellen. De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

woondeken van de maand februari 2016
woondeken februari 2016

Patroon van de maand februari 2016 - gehaakte DROPS deken met oma vierkantjes van DROPS Delight en DROPS Fabel

Net als vorig jaar hebben we in februari een mooie woondeken in de aanbieding. We hebben gekozen voor een DROPS patroon waarin vier verschillende kleuren Delight zijn gebruikt.

De deken bestaat uit 60 gehaakte vierkanten, die later aan elkaar genaaid worden. Door het kleurverloop in het garen wordt iedere deken uniek. Ieder vierkant wordt afgewerkt met een zwarte rand Fabel, hierdoor komen de kleuren extra goed tot hun recht. De deken wordt gehaakt met haaknaald 4 mm. Het patroon is beschreven in twee formaten: klein (ongeveer 83-110 cm) en groot (ongeveer 137-164 cm). De deken op de foto is de kleine deken.

Ook deze maand geven wij 20% korting op het garen van het patroon van de maand.
Garen inclusief korting voor de kleine deken (17 bollen van 50 gr): € 39,85.
Garen inclusief korting voor de grote variant (25 bollen van 50 gr): € 58,80.

De aanbieding is alleen geldig in de maand februari 2016 en zolang de voorraad strekt. Je kunt het patroon plus garen ook per e-mail bij ons bestellen. De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

vest van de maand januari 2016
vest januari 2016

Patroon van de maand januari 2016 - gebreid oversized vest in tricot- en ribbelsteek

De winter is nog lang niet voorbij, dus wij vinden dit een goed moment om ‘Melody’, het nieuwste garen van DROPS te gebruiken voor een fijn, warm en oversized vest. DROPS Melody is niet alleen zacht, maar ook zeer licht en is daarom zeer geschikt voor het breien van oversized truien en vesten. Het breit snel op dikke naalden zonder dat het werk zwaar wordt.

Dit model is eenvoudig om te breien in rechte en averechte steken op naalden 7 mm. Tricotsteek en ribbelsteek worden afgewisseld, dat maakt het leuk om te breien en geeft het vest een stevige uitstraling.

DROPS Melody is gemaakt van een combinatie van superfijne Alpaca en merinowol. Het is samengesteld uit Alpaca (71%), wol (25%) en polyester (4%). Voor ons model in maat Large hebben we gekozen voor de zachtblauwe kleur ‘Mist’, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie naturel kleur of warme donkere kleur. Het patroon is beschreven in de maten S t/m XXXL. Afhankelijk van de maat worden 7 - 10 bollen van 50 gram gebruikt. In de maand januari 2016 ontvang je 20% korting op het garen (€ 3,75 per bol van 50 gram, normaal € 4,70 per bol van 50 gram). Het patroon krijg je er gratis bij.

De aanbieding is alleen geldig in de maand januari 2016 en zolang de voorraad strekt.  Je kunt het patroon plus garen ook per e-mail bij ons bestellen. De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

shawl van de maand december 2015
shawl december 2015

Patroon van de maand december 2015 -
Shawl Cornerstone van Wieke van Keulen

Een heel speciale aanbieding deze maand. In samenwerking met Wieke van Keulen introduceren wij onze nieuwe Supersoft Lambswool van J.C. Rennie & Co uit Schotland. Dit prachtige twee-draads garen is gemaakt van 100% lambswool. De lambswool bevat een restje spinolie waardoor het wat ruw aanvoelt. Dat verdwijnt na de eerste wasbeurt. Door het wassen wordt het garen heerlijk zacht.

Omdat het garen bij uitstek geschikt is om fair-isle patronen mee te breien, heeft Wieke (www.wiekevankeulen.com) één van haar fair-isle ontwerpen beschikbaar gesteld voor dit patroon van de maand. De keuze is gevallen op de Cornerstone shawl. De afmetingen van deze royale shawl zijn 70 x 185 cm. De shawl wordt gebreid op een lange rondbreinaald (3,5 mm) in de fair-isle techniek.

Wij hebben een pakket samengesteld bestaande uit 700 gram Supersoft garen (18 kleuren!) en het zeer uitgebreid beschreven patroon van Wieke van Keulen. Normale prijs € 73,75. Deze maand betaal je voor het complete pakket € 57,75.

Dit pakket is alleen in december 2015 met korting te bestellen en zolang de voorraad strekt. Je kunt het patroon plus garen ook per e-mail bij ons bestellen. De verzendkosten zijn binnen Nederland € 5,95.

driehoek sjaal van de maand november 2015
driehoek sjaal november 2015

Patroon van de maand november 2015 - gebreide driehoek-sjaal in ribbelsteek

De winter komt eraan en dan komt deze zachte, warme sjaal met royale franjes goed van pas. Gebreid van Phil Frénésie, een zacht garen van 75% natuurlijke materialen, met gebleekt effect.

Door met twee verschillende kleuren te breien ontstaat een leuk streep effect. De sjaal is gebreid in ribbelsteek (alle naalden recht) met naalden 3,5 mm.
Samenstelling van het garen: 37% Katoen, 26% Wol, 15% Polyamide, 12% Mohair. Benodigde hoeveelheid voor dit patroon is 300 gram (6 bollen). Normaal € 5,45 per stuk. Inclusief korting deze maand € 26,15 voor 6 bollen plus gratis patroon.

De aanbieding is alleen geldig in de maand november 2015 en zolang de voorraad strekt.
Je kunt het patroon plus garen ook per e-mail bij ons bestellen. De verzendkosten zijn dan binnen Nederland € 5,95.

vest van de maand oktober 2015
vest oktober 2015

Patroon van de maand oktober 2015 - gebreid vest in gerstekorrel van DROPS Andes en DROPS Fabel

Dit stoere vest schiet je makkelijk aan en het houdt je heerlijk warm. De ruime zakken op de voorpanden zorgen voor een leuk accent. En je breit op dikke pennen (15 mm) met twee draden tegelijk, dus snel klaar!

In de maand oktober 2015 ontvang je 20% korting op het garen. Voor een vest in maat M of L zijn 7 bollen Andes en 4 bollen Fabel van DROPS nodig. Inclusief korting betaal je deze maand voor het garen € 36,-. En het patroon krijg je er gratis bij.

De aanbieding is alleen geldig in de maand oktober 2015 en zolang de voorraad strekt.
Je kunt het patroon plus garen ook per e-mail bij ons bestellen. De verzendkosten zijn dan binnen Nederland € 5,95.

rok van de maand september 2015
rok september 2015

Patroon van de maand september 2015 - gehaakte rok met spiraalpatroon van DROPS Cotton Merino

Helemaal van deze tijd is dit gehaakte rokje. Leuk om te combineren met een paar stoere laarzen of schoenen.

Het patroon is beschreven in de maten S t/m XXXL. En de lengte van het rokje is makkelijk naar wens aan te passen, want het model wordt van boven naar beneden gehaakt. Wij hebben ons model (maat M) gehaakt van DROPS Cotton Merino (50% wol, 50% katoen), haaknaald 4 mm.

Ook deze maand krijg je weer 20% korting op het garen bij aanschaf van het patroon van de maand. In ons voorbeeld (maat M) zijn 9 bollen van 50g gebruikt, de kosten zijn dan inclusief korting € 25,95.

De aanbieding is alleen geldig in de maand september 2015 in combinatie met het patroon van de maand en zolang de voorraad strekt.
Je kunt het patroon plus garen ook per e-mail bij ons bestellen. De verzendkosten zijn dan binnen Nederland € 5,95.

sjaal van de maand augustus 2015
sjaal augustus 2015

Patroon van de maand augustus 2015 - gehaakte sjaal van DROPS Cotton Merino

Een leuk project voor deze zomermaand: een kleurige gehaakte sjaal van DROPS Cotton Merino.

Wij hebben twee varianten gemaakt. Bij het ene patroon moet er wat meer geteld worden en moet je wel goed patroon kunnen lezen. Het andere patroon is eenvoudiger omdat twee toeren iedere keer herhaald worden. In beide sjaals zijn 6 bollen Cotton Merino gebruikt. Je hoeft dus niet meteen te kiezen welke sjaal je gaat maken, je krijgt van ons beide patronen gratis bij aanschaf van het garen. Samenstelling van het materiaal: 50% katoen, 50% merino wol. De patronen zijn gehaakt met haaknaald 4,5 en 5 mm.

Ook deze maand krijg je weer 20% korting op het garen bij aanschaf van het patroon van de maand. Inclusief korting zijn de kosten voor 6 bollen Cotton Merino € 17,30.

De aanbieding is alleen geldig in de maand augustus 2015 in combinatie met het patroon van de maand en zolang de voorraad strekt.
Je kunt het patroon plus garen ook per e-mail bij ons bestellen. De verzendkosten zijn dan binnen Nederland € 5,95.

top van de maand juli 2015
top juni 2015

Patroon van de maand juli 2015 - gebreid topje in ribbelsteek van twee draden DROPS Cotton Viscose

Dit leuke gebreide topje komt uit de zomercollectie van DROPS. Snel breien, dan kan het nog mee in de vakantiekoffer!

Het model is met dubbele draad Cotton Viscose gebreid op nld 5 mm. In dit voorbeeld zijn vier, mooi op elkaar afgestemde, kleuren gebruikt. Cotton Viscose bestaat uit 54% katoen en 46% viscose. De viscose in dit garen creëert een mooi glanzend en gemêleerd effect. Het patroon is beschreven in de maten S t/m XXXL.

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld. i.v.m. De DROPS Summer Sale is de korting deze maand 35%. Het patroon is gratis. Voor een maat L (12 bollen van 50g) zijn de kosten inclusief korting € 21,85.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand juli 2015 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95. Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

shopper-strandtas van de maand juni 2015
shopper-strandtas juni 2015

Patroon van de maand juni 2015 - gehaakte shopper/strandtas

Dat is leuk: van boodschappentas naar strandtas. Mooi en praktisch, deze gehaakte shopper/strandtas. Ook prima geschikt voor het opbergen en meenemen van je brei- en haakwerk.

De basis van de tas is een kant en klare boodschappentas. De hoes wordt er op maat omheen gehaakt. Voor ons voorbeeld hebben we gekozen voor beige als basiskleur, met daarbij zes verschillende kleuren voor de accenten. Maar je kunt natuurlijk volop variëren met kleuren. Een effen basis met één of twee accentkleuren geeft ook een prachtig resultaat. Haak 'm nu, dan heb je er de hele zomer nog plezier van! In de tas gaan in totaal 10 bollen en je hebt een kant en klare shopper nodig voor de basis.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95. Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

shrug van de maand mei 2015
shrug mei 2015

Patroon van de maand mei 2015 - gehaakte shrug

Een shrug is een ideaal kledingstuk; het is een combinatie van een sjaal en een vest. En ook nog eens eenvoudig te maken. Je hoeft alleen een rechthoekige lap te haken en twee zijnaden dicht te naaien. Leuk om op een broek of over een jurkje te dragen. Je kunt de shrug met of zonder mouwen maken. Of je maakt beide variaties, dan hoef je niet te kiezen!

Deze shrug is gehaakt van DROPS Air. We hebben 6 bollen voor de shrug zonder mouwen en 7 bollen voor het model met mouwen gebruikt. Het patroon is in één maat beschreven (one size fits all). Maar mocht je de shrug toch wat groter (of kleiner) willen maken dan is het patroon heel eenvoudig aan te passen.

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand 20% korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld. Het patroon is gratis. Inclusief de korting komt het model zonder mouwen op € 24,50 en het model met mouwen op € 28,55.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand mei 2015 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95. Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

vest van de maand april 2015
vest april 2015

Patroon van de maand april 2015 – getailleerd vestje van DROPS Alpaca

Een ideaal vestje voor het vroege voorjaar. Heerlijk warm op de koele dagen en al snel als jasje te dragen op de eerste echte voorjaarsdagen.

Het vestje is gebreid met twee draden DROPS Alpaca op breinaalden 5 mm en wordt afgewerkt met een gehaakt randje vasten. Het patroon is beschreven in de maten S t/m XXXL. Omdat er met twee draden wordt gewerkt zijn mooie kleurencombinaties te maken. Maar je kunt het vestje natuurlijk ook in één kleur breien. Het wordt nog moeilijk om te kiezen!

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand 20% korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld. Het patroon is gratis. In ons model (maat M) zijn 12 bollen Alpaca gebruikt. Het garen kost normaal € 3,55 per bol van 50 gram. Inclusief de korting zijn de kosten voor het garen € 2,85 per bol en komt het vestje in maat M op € 34,20.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand april 2015 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95. Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

vest Lang van de maand maart 2015
vest Lang maart 2015

Patroon van de maand maart 2015 - zomers vest in luie-wijven-steek

Wij krijgen al zin in het voorjaar en de zomer. Daarom deze maand een luchtig vestje gebreid in de luie-wijven-steek. Wij hebben gekozen voor een zomers fantasiegaren van Lang Yarns dat is samengesteld uit katoen, viscose en polyester. Je kunt kiezen uit 5 mooie kleuren. Het voorbeeld is gebreid in grijs gemêleerd, maar wij hebben ook frisse zomerse kleuren om uit te kiezen. Het patroon is beschreven in de maten S t/m XL.

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand 20% korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld. Het patroon is gratis. In ons model (maat S) zijn 8 bollen Clown van Lang Yarns gebruikt. Het garen kost normaal € 5,95 per bol van 50 gram. Inclusief de korting zijn de kosten voor het garen € 38,10. (Voor een maat L zijn de kosten inclusief korting € 47,60).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand maart 2015 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95.
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

woonplaid van de maand februari 2015
woonplaid februari 2015

Patroon van de maand februari 2015 - gebreide deken met vierkanten van DROPS Nepal

Dit is een patroon waar iedereen mee uit de voeten kan; van beginner tot gevorderde breier. Een heerlijk woonplaid  met vierkanten in ribbelsteek, sterpatroon, patentsteek, strepen, wafelpatroon en bamboepatroon. Veel afwisseling en uitdaging voor degene die het leuk vindt om nieuwe steken uit te proberen. Maar ook een leuk project voor de beginnende breier. Je kunt er voor kiezen om alle vierkanten in ribbelsteek te breien (alle pennen recht). Door het kleurgebruik krijgt je voldoende variatie voor een heel mooi resultaat. Voor ons voorbeeld is gekozen voor vier natuurlijke, basic kleuren, maar je kunt ook je eigen kleurencombinatie kiezen, passend bij je interieur of smaak.

De deken is gebreid van DROPS Nepal (65% wol, 35% alpaca) op breinaalden 6 mm. De afmeting van de deken is 88 x 154 cm.  Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand 20% korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld. Het patroon is gratis. In de deken zijn vier kleuren (25 bollen van 50 gram) gebruikt. Inclusief de korting zijn de materiaalkosten € 48,- (normaal € 60,-).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand februari 2015 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95. 
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

trui van de maand januari 2015
trui januari 2015

Patroon van de maand januari 2015 - gebreide trui met pailletten

Wij gaan sprankelend het nieuwe jaar in met deze luchtig gebreide trui van mohair en paillettes. De trui wordt gebreid met twee draden in de riviersteek (afwisselend een pen 7 mm en een pen 12 mm). Hierdoor ontstaat een open structuur waardoor de trui behaaglijk maar niet compact aanvoelt. De pailletten in het gebruikte garen geven de trui een zachte en luxe uitstraling.

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand 20% korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld en het patroon is gratis. In ons voorbeeld (maat M) zijn 4 bollen Lang Odeon en 5 bollen Phildar Paillettes gebruikt. Inclusief de korting zijn de materiaalkosten voor het model € 35,65 (normaal € 44,55).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand januari 2015 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: Het patroon is niet los verkrijgbaar maar alleen in combinatie met het garen.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95.
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

trui van de maand december 2014
trui december 2014

Patroon van de maand december 2014 - gebreide drie-kleurentrui van DROPS Andes

Laat de winter maar komen! Met deze heerlijk warme trui ben je er klaar voor. Snel gebreid op dikke pennen  (9 mm) en in drie verschillende kleuren. Kies voor de kleuren van ons voorbeeld of maak een eigen combinatie van kleuren die je mooi vindt. DROPS Andes is samengesteld uit 65% wol en 35% alpaca. Fijn om mee te breien en heerlijk zacht om te dragen.

In verband met het DROPS Alpaca Festival ontvang je deze maand geen 20% maar 25% korting. In de trui van ons voorbeeld (maat L) zijn 9 bollen Andes gebruikt. Materiaalkosten inclusief korting € 32,40.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand december 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95.Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

Myboshi van de maand oktober 2014
Myboshi mutsen november 2014 2014

Patroon van de maand november 2014 - gehaakte Myboshi mutsen

Wij hebben deze maand niet één patroon, maar keus uit verschillende leuke patronen van gehaakte Myboshi mutsen. Leuk om te maken, voor jezelf of om cadeau te geven in de komende decembermaand!

Wij hebben patronen in verschillende moeilijkheidsgraden, voor beginnende en gevorderde haaksters.
En voor diegenen die het leuk vinden om een complete set te maken; wij hebben ook een patroon van een bijpassende Myboshi sjaal en snood. Maak je eigen kleurencombinaties, wij hebben 30 kleuren Myboshi nr 1 garen op voorraad.

Bij aanschaf van het garen voor een Myboshi muts of sjaal krijg je in de maand november 2014 20% korting op het Myboshi nr 1 garen, het patroon  van het model dat je gaat haken  krijg je gratis bij aanschaf van het materiaal. In plaats van € 3,50 per bol van 50 gram betaal je deze maand € 2,80 per bol van 50 gram. Deze aanbieding geldt alleen in de maand november 2014 en zolang de voorraad strekt. NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Wil je dit patroon van de maand per post ontvangen neem dan even contact met ons op via e-mail (info@steekvanwal.nl) of telefoon 023 5747233). Wij kunnen je dan nader informeren over de verschillende patronen, kleuren, kosten en levertijd.

vest van de maand oktober 2014
vest oktober 2014

Patroon van de maand oktober 2014 - Gebreid DROPS vest in ribbelsteek van Delight en Vivaldi

De dagen worden korter en de avonden langer. Daarom deze maand een behaaglijk vest van Drops Delight en Drops Vivaldi. Doordat er met twee verschillende draden wordt gebreid zijn veel kleurencombinaties mogelijk. Het vest wordt helemaal in ribbelsteek gebreid op naalden 7 mm.

Bij aanschaf van het pakket krijgt u op de materiaalkosten zoals gebruikt in het voorbeeld in de maand oktober 2014 20% korting, het patroon krijgt u gratis bij aanschaf van het materiaal. Voor een vest in maat L zijn de kosten inclusief 20% korting € 27,95 (normaal € 34,95).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand oktober 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95.
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

vest van de maand september 2014
vest september 2014

Patroon van de maand september 2014 - gebreid vest in ribbelsteek van DROPS Alpaca en DROPS Delight

Een sportief vestje gebreid in ribbelsteek. Eenvoudig om te breien (alle pennen recht), maar met een verrassend effect. Door met twee verschillende garens te breien ontstaat er een leuk streep effect. Je kunt het vest in je eigen favoriete kleuren breien, want er zijn veel verschillende kleurencombinaties mogelijk. We adviseren je graag bij het maken van je keuze.

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand 20% korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld en het patroon is gratis. In ons voorbeeld (maat M) zijn 4 bollen DROPS Alpaca en 4 bollen DROPS Delight gebruikt. Inclusief de korting zijn de materiaalkosten voor het model € 21,45 (normaal € 26,80).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand september 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon van de maand is ook als compleet pakket via internet bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,95.
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

omslagdoek van de maand augustus 2014
omslagdoek augustus 2014

Patroon van de maand augustus 2014 - gehaakte omslagdoek van DROPS Vivaldi

In deze zomerse vakantiemaand geen groot project, maar een leuk haakwerk voor in de tuin, op de camping of gewoon lekker 's avonds op de bank. Wij hebben gekozen voor een luchtige omslagdoek in ‘South Bay’ patroon. De omslagdoek is gehaakt van DROPS Vivaldi, een heerlijk licht garen samengesteld uit wol, mohair en polyamide. Het garen haakt mooi uit, er zijn voor deze royale omslagdoek maar drie bollen van 50 gram gebruikt. Wel even opletten en goed tellen, want het garen is niet goed uit te halen!

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand 20% korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld en het patroon is gratis. In ons voorbeeld zijn drie bollen van 50 g. gebruikt. Inclusief de korting zijn de materiaalkosten voor het model € 11,55 (normaal € 14,40).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand augustus 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon is ook als compleet pakket bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,50.
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

trui van de maand juli 2014
trui juli 2014

Patroon van de maand juli 2014 - gebreide DROPS trui in ribbelsteek met gevallen steken van Alpaca Bouclé

Deze maand hebben wij gekozen voor een lichte en heerlijk zachte gebreide trui van DROPS Alpaca Bouclé. Het oversized model is fijn om te dragen op een koele zomeravond, of in plaats van een jas in het voor- of najaar. De trui is gebreid op dikke pennen (7mm) in ribbelsteek en gevallen steken (de luie wijvensteek). Het patroon is eenvoudig en beschreven in maat: S - XXXL.

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld en het patroon is gratis. In ons voorbeeld (maat L) zijn 7 bollen van 50 g. gebruikt. Inclusief de korting zijn de materiaalkosten voor het model in maat L nu € 17,65 (normaal € 22,05).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand juli 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon is ook als compleet pakket bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,50.
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

trui van de maand juni 2014
trui juni 2014

Patroon van de maand juni 2014 - gehaakte zomertrui van Softfun, zachte katoenmix

Makkelijk en snel te haken deze zomerse trui in stokjes en kantpatroon met haaknaald 4,5 mm. Gemaakt van een heerlijk zacht garen van 60% katoen en 40% acryl. Wij hebben de keuze uit ruim 40 prachtige kleuren.

Het patroon is beschreven in de maten S - XXXL.
Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand korting op het garen zoals gebruikt in het voorbeeld en het patroon is gratis. In ons voorbeeld (maat S) zijn 5 bollen van 50 g. gebruikt. Inclusief de korting zijn de materiaalkosten voor het model in maat S nu € 14,00 (normaal € 17,50).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand juni 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon is ook als compleet pakket bij ons te bestellen. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,50.
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven; wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

poncho van de maand mei 2014
poncho mei 2014

Patroon van de maand mei 2014 - gebreide DROPS poncho in ribbelsteek met strepen van Alpaca Bouclé en Cotton Viscose

Altijd fijn om in je garderobe te hebben, een zachte, warme poncho voor de koele zomeravonden. De poncho is gebreid in ribbelsteek en voelt heerlijk zacht aan door de gebruikte materialen. Het patroon is beschreven in maat S-XXXL. Dit patroon is ook zeer geschikt voor beginnende breisters.

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand weer korting op de garens zoals gebruikt in het voorbeeld en het patroon is gratis. In de poncho is 150 gram DROPS Alpaca Bouclé gebruikt en 150 gram DROPS Cotton Viscose. Op de Cotton Viscose ontvangt u 20% korting en op de Alpaca Bouclé ontvangt u in mei zelfs 35% korting. Inclusief de korting zijn de materiaalkosten voor een poncho in maat L/XL nu € 12,85.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand mei 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon is ook als compleet pakket bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,50.
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

vest van de maand april 2014
vest april 2014

Patroon van de maand april 2014 - gebreid ajour-vest van Lang Yarns Sol

Succes verzekerd met dit leuke zomerse vest! Het vest is gebreid in een modern ajour-patroon en past in iedere garderobe.

Het gebruikte materiaal is Sol, een 100% katoenen lintjes garen van Lang Yarns. Wij hebben 11 effen kleuren op voorraad. Van zomers roze tot klassiek zwart.

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand weer 20% korting op de garens zoals gebruikt in het voorbeeld en het patroon is gratis. In het voorbeeld (maat L) zijn 8 bollen Sol gebruikt. Kosten inclusief korting € 35,20 (normaal € 44,00).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand april 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon is ook als compleet pakket bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,50.
Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

stola van de maand maart 2014
omslagdoek maart 2014

Patroon van de maand maart 2014 - gehaakte stola en omslagdoek

Een echt mode-item dit voorjaar: een luchtig gehaakte royale stola of omslagdoek in frisse pastelkleuren. Deze maand hebben we twee modellen om uit te kiezen. Beide voorbeelden zijn gehaakt in een open kantpatroon en daarom helemaal van deze tijd.

Er wordt gehaakt met twee draden: een kleurig garen van Lang Yarns (Mille Colori baby of Mille Colori Sock en Lace) gecombineerd met een zachte mohair draad van het merk DROPS.

Ook deze maand geven wij bij aanschaf van het patroon van de maand weer 20% korting op de garens en het patroon gratis. De materiaalkosten voor de stola zijn inclusief de korting € 25,20. De materiaalkosten voor de omslagdoek bedragen inclusief korting € 26,70.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand maart 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon is ook als compleet pakket bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten. Verzendkosten binnen Nederland € 5,50. Voor verzendingen buiten Nederland gelden andere tarieven, wij doen hiervoor een prijsopgave bij de bestelling.

plaid en kussen van de maand februari 2014
plaid en kussen februari 2014

Patroon van de maand februari 2014 - gehaakt country plaid en kussen van DROPS Lima

Haken is weer helemaal in! Daarom hebben wij deze maand gekozen voor een gehaakt plaid en kussen van DROPS Lima (samenstelling 65% wol, 35% alpaca). Voor deze leuke set is altijd wel een plekje te vinden: lekker voor een winteravondje op de bank, maar natuurlijk ook blikvangers op de tuinbank of bij een picknick.

Het patroon van het plaid is gebaseerd op de originele granny square. In plaats van veel kleine vierkantjes (granny's) is nu een groot vierkant gehaakt. De afmeting is ca. 130 x 130 cm. Er zijn 23 bolletjes van 50 gram gebruikt.
Het kussen is gehaakt in de harlekijnsteek. Hier zijn 9 bolletjes Lima voor gebruikt. Er zijn verschillende kleurencombinaties mogelijk.

Bij aanschaf van het garen voor dit patroon in de maand februari 2014 geven wij 20% korting. (€ 1,92 per bol DROPS Lima in plaats van € 2,40). Het patroon is gratis bij aanschaf van het materiaal. Je kunt natuurlijk de hele set maken, maar de aanbieding geldt ook voor de afzonderlijke onderdelen.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand februari 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon is ook als compleet pakket bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten.

damesvest van de maand januari 2014
damesvest januari 2014

Patroon van de maand - januari 2014 – gebreid oversized vest in tricotsteek en ribbelsteek

Een vest dat niet in je garderobe mag ontbreken deze winter: een comfortabel oversized vest in een mooi tweed garen.

Eenvoudig te breien in rechte en averechte steken op naalden 6 mm. Het afwisselend gebruik van tricotsteek en ribbelsteek maakt het leuk om te breien en geeft het vest een stevige uitstraling.
Het model is gebreid met Rico Fashion Highland tweed*. Een garen dat is samengesteld uit wol (27%), acryl (70%) en viscose (3%). Er zijn zes mooie basic kleuren om uit te kiezen. Voor ons model in maat M hebben wij gekozen voor een warme blauw-groene kleur. Het patroon is beschreven in de maten S tm XXXL. Afhankelijk van de maat worden 12 - 17 bollen gebruikt.

Bij aanschaf van de garens voor dit patroon in de maand januari 2014 geven wij 20% korting. (€ 2,80 per bol in plaats van € 3,50).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand januari 2014 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

Het patroon is ook als compleet pakket bij ons te bestellen. In onze webwinkel zijn de kleuren te zien die wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met je bestelling en wij informeren je graag over de levertijd en de kosten.

*) Let op: het in het patroon gebruikte garen kunnen wij helaas niet meer leveren. Neem voor advies over een alternatief garen contact met ons op via info@steekvanwal.nl of telefoon 023 5747233.

damesvest van de maand december 2013
damesvest december 2013

Patroon van de maand - december 2013 – gebreid rood damesvest met kabel

Deze maand een behaaglijk kabelvest gebreid op naalden 6 mm met 2 verschillende garens: DROPS Vivaldi en DROPS Alpaca. Het patroon is beschreven in de maten 36 t/m 50. Wij hebben voor ons model gekozen voor een warme kleur rood, maar er zijn verschillende mooie kleurencombinaties mogelijk.

Bij aanschaf van de garens voor dit patroon in de maand december 2013 krijgt u 20% korting. (en op de DROPS Alpaca zelfs 25% i.v.m. het Alpaca Festival van DROPS). Het patroon krijgt u gratis bij aankoop van het materiaal.

De materiaalkosten voor het vest in de maten 36 t/m 42 is inclusief korting: € 24,75 (3 bollen Vivaldi, 5 bollen Alpaca)
Voor de maten 44 t/m 50 zijn de materiaalkosten € 33,90 (4 bollen Vivaldi en 7 bollen Alpaca).

Deze aanbieding geldt alleen in de maand december 2013 en zolang de voorraad strekt. Na de actieperiode is het patroon van de maand als compleet pakket ook nog verkrijgbaar, echter zonder de korting.
NB: de patronen zijn niet los te verkrijgen.

U kunt het patroon ook als compleet pakket bij ons bestellen. In onze webwinkel kunt u zien welke kleuren wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met uw bestelling en wij informeren u graag over de levertijd en de kosten.

damesvest van de maand november 2013
damesvest november 2013

Patroon van de maand - november 2013 – gebreid mouwloos damesvest van Phil Teddy*

Een gebreid gilet of bodywarmer in een bont-look is een ideaal mode-item voor het najaar. Leuk om te combineren met een leuke coltrui of blouse en lekker praktisch en warm voor de eerste koude herfstdagen.

Dit patroon is makkelijk om te maken en gebreid op naalden 9 mm met een dubbele draad Phil Teddy*.

Phil Teddy is samengesteld uit 47% acryl, 48% wol en 5% polyamide.  De prijs per bol is € 3,25, maar bij  aanschaf van het materiaal voor het patroon in de maand november 2013 krijgt u 20% korting en het patroon Het patroon is beschreven in de maten S t/m XXL. Voor de kleinste maat zijn 10 bollen gebruikt, voor de grootste maat zijn 16 bollen nodig.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand november 2013 en zolang de voorraad strekt.

U kunt het patroon ook als compleet pakket bij ons bestellen. In onze webwinkel kunt u zien welke kleuren wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met uw bestelling en wij informeren u graag over de levertijd en de kosten.

*) Let op: het in het patroon gebruikte garen kunnen wij helaas niet meer leveren. Neem voor advies over een alternatief garen contact met ons op via info@steekvanwal.nl of telefoon 023 5747233.

loopscarf van de maand oktober 2013
poncho oktober 2013

Patroon van de maand - oktober 2013 – Poncho en Loop-Scarf van Phildar Rapido

Met de herfst voor de deur hebben wij gekozen voor twee modellen waarin je lekker warm gekleed de deur uit kan gaan.

Het eerste model is een topper van vorig jaar. Vanwege het succes is het patroon van deze poncho in de herhaling. Leuk om te breien en heerlijk om te dragen. Het dikke garen en de gebreide kabels zorgen voor een stoere look.

Voor de breister die toe is aan extra uitdaging hebben wij het patroon van de loop-scarf. Het mooie kabelpatroon maakt van dit model een echte blikvanger. Een loop-scarf is een combinatie van een schouderwarmer en royale kol, die bij koud weer ook over het hoofd gedragen kan worden.

Beide modellen zijn gebreid van Rapido van Phildar. Rapido is verkrijgbaar in 14 kleuren en bestaat uit 50% polyamide, 25% acryl en 25% wol. Door deze samenstelling voelt het garen heerlijk zacht aan. Voor de poncho in maat 38/44 zijn 15 bollen nodig, Voor maat 46/52 17 bollen. De loop-scarf is in één maat beschreven en hiervoor zijn 14 bollen gebruikt.

Normaal betaalt u € 2,99 per bol van 50 gram, in oktober 2013 krijgt u 20% korting bij aanschaf van met materiaal voor het patroon van deze maand. Het patroon krijgt u er gratis bij. Deze aanbieding geldt alleen in de maand oktober 2013 en zolang de voorraad strekt.

U kunt het patroon ook als compleet pakket bij ons bestellen. In onze webwinkel kunt u zien welke kleuren wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met uw bestelling en wij informeren u graag over de levertijd en de kosten.

trui van de maand september 2013
trui september 2013

Patroon van de maand - september 2013 – gebreide DROPS trui in ribbelsteek van Big Delight

September is dé maand om een heerlijke trui voor het najaar op de pen te zetten. Leuk om te breien en heerlijk om te dragen is deze behaaglijke trui, gebreid van DROPS Big Delight. De trui wordt diagonaal gebreid en dat geeft het aparte effect aan deze mooie trui.

Het patroon is beschreven in de maten S t/m XXXL. Voor de kleinste maat is 500 gram wol gebruikt, de grootste maat vraagt ca. 800 gram.

DROPS Big Delight is van 100% wol en de bollen bevatten 100gr. Het garen heeft een kleurrijke print, met lange kleurherhalingen en creëert unieke patronen en spannende kleurencombinaties. Het garen heeft vloeiende overgangen en een lekkere “handgesponnen” structuur. De prijs per bol van 100 gram is € 6,30. Bij aanschaf van het materiaal voor het patroon in de maand september 2013 krijgt u 20% korting en het patroon gratis. DROPS Big Delight is bij ons in 12 kleurcombinaties verkrijgbaar.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand september 2013 en zo lang de voorraad strekt.

U kunt het patroon ook als compleet pakket bij ons bestellen. In onze webwinkel kunt u zien welke kleuren wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met uw bestelling en wij informeren u graag over de levertijd en de kosten.

omslagdoek van de maand augustus 2013
omslagdoek augustus 2013

Patroon van de maand - augustus 2013 – gebreide omslagdoek van DROPS Andes

Een van de trends in het komend seizoen is een royale gebreide omslagdoek van een dik garen. Wij hebben gekozen voor DROPS Andes, samengesteld uit 65% wol en 35% alpaca.

De afmetingen zijn: breedte 206cm, hoogte 96cm. Voor dit model hebben wij 8 bollen DROPS Andes gebruikt. Normaal betaalt u € 4,80 per bol van 100 gram. Bij aanschaf van het materiaal voor het patroon van de maand krijgt u 20% korting en het patroon gratis. DROPS Andes is in veel mooie kleuren bij ons verkrijgbaar.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand augustus 2013 en zolang de voorraad strekt.

U kunt het patroon ook als compleet pakket bij ons bestellen. In onze webwinkel kunt u zien welke kleuren wij in ons assortiment hebben. Stuur ons een e-mail met uw bestelling en wij informeren u graag over de levertijd en de kosten.

tuniek van de maand juli 2013
tuniek juli 2013

Patroon van de maand - juli 2013 – gehaakt tuniek van Phil Ecolo*

Deze maand hebben wij gekozen voor een gehaakt ontwerp van Phildar. Een zomerse,  gehaakte tuniek, gemaakt van een ecologisch garen.

Phil Ecolo* is volledig gemaakt van gerecycled polyester (zoals pet-flessen). Het is resultaat is een heerlijk zacht en soepel garen, dat ook op de blote huid fijn draagt.
Deze tuniek is daarom heel geschikt om over een zomers hemdje of badkleding te dragen.

In ons model in maat 40-42 zijn 13 bollen verwerkt.

Bij aanschaf van het garen voor het model van de maand krijgt u 20% korting en het patroon gratis. Voor het model in maat 40/42 zijn de materiaalkosten inclusief korting € 33,80. Voor een maat groter of kleiner kunt u rekening houden met ongeveer 2 bollen meer of minder.

Deze aanbieding geldt alleen in juli 2013 en zolang de voorraad strekt.

*) Let op: het in het patroon gebruikte garen kunnen wij helaas niet meer leveren. Neem voor advies over een alternatief garen contact met ons op via info@steekvanwal.nl of telefoon 023 5747233.

jasje van de maand juni 2013
jasje juni 2013

Patroon van de maand - juni 2013 – 'Chanel' vest gebreid van Rico Essentials Cotton DK

Veel te zien in de modebladen deze zomer is het Chanel jasje. Deze gebreide variatie, ontwerp Hannie de Man - steekvanwal, in drie kleuren gemerceriseerde katoen past in iedere garderobe en is goed te combineren met bijvoorbeeld een jeans of rokje. Ook is dit vest prima te dragen als jasje gedurende de zomermaanden.

Er is gewerkt met drie kleuren katoen in combinatie met een draad glitter in goud. Voor het voorbeeld in de winkel zijn de kleuren taupe, flamingo roze en naturel gebruikt. U kunt natuurlijk ook uw eigen favoriete kleuren kiezen; wij hebben ruim 30 kleuren Rico Essentials Cotton DK op voorraad.
Het vest wordt gebreid in een dubbele gerstekorrel met een dubbele draad katoen en 1 draad Glitter op naalden 5.

Bij aanschaf van het garen voor het model van de maand krijgt u 20% korting en het patroon gratis. Voor het model in maat 38 zijn de materiaalkosten inclusief korting € 37,75.

Deze aanbieding geldt alleen in juni 2013 en zolang de voorraad strekt.

vest van de maand mei 2013
vest mei 2013

Patroon van de maand - mei 2013 – Zomers damesvest gebreid van Phil Star en Phildar Aviso

Deze maand hebben wij gekozen voor een vlot damesvestje, gebreid van Phil Star en Aviso. Leuk om te zien en om te breien; er wordt gewerkt met twee soorten garens in afwisselende kleuren.

Phildar Aviso bestaat voor 60% uit katoen, Phil Star bevat 80% katoen. Ideale garens voor de lente en zomer.

Bij aanschaf van het garen voor het model van de maand krijgt u 20% korting en het patroon gratis. Voor dit model in maat 42/44 zijn de materiaalkosten inclusief korting € 49,20 (normaal betaalt u € 61,60 ).
Voor maat 38/40 zijn de kosten inclusief korting € 43,60. Voor maat 34/36 inclusief korting € 38,85.

Deze aanbieding geldt alleen in mei 2013 en zolang de voorraad strekt.<

vest van de maand april 2013
vest april 2013

Patroon van de maand - april 2013 – gebreid DROPS vest met gevallen steken

Voor het patroon van deze feestelijke maand hebben wij gekozen voor een ‘koninklijk’ vest in Maxima stijl. Een heerlijk vest dat u in plaats van een zomerjas kunt dragen.

Het vest is een ontwerp van het merk DROPS en is gebreid van prachtige soepele garens. Er wordt met drie draden tegelijk gebreid op naalden 12 mm. Het patroon is beschreven in de maten S - XXXL.
De in dit vest gebruikte garens zijn : Alpaca Bouclé, Symphony en Cotton Viscose van DROPS. Het patroon is ook geschikt voor beginnende breisters.

Bij aanschaf van het garen voor het model van de maand krijgt u 20% korting en het patroon gratis. Voor dit model in maat Large zijn de materiaalkosten inclusief korting € 40,85 (normaal betaalt u € 51,10).

Deze aanbieding geldt alleen in april 2013 en zolang de voorraad strekt.

jasje van de maand maart 2013
jasje maart 2013

Patroon van de maand - maart 2013 - gehaakt vestjasje van Phildar Aviso

Het voorjaar komt eraan. Daarom in maart een pittig gehaakt vestjasje van Phildar Aviso, een luchtig katoenen garen.

Aviso is samengesteld uit een mix van 60% katoen en 40% acryl, ideaal voor het haken en breien van modellen voor voorjaar en zomer.

Voor dit model hebben in maat 40/42 hebben we 16 bollen Aviso gebruikt. Normaal betaalt u € 3,50 per bol. Bij aanschaf van het garen voor het model van de maand krijgt u 20% korting en het patroon gratis.

Deze aanbieding geldt alleen in maart 2013 en zolang de voorraad strekt.

vest van de maand februari 2013
vest februari 2013

Patroon van de maand - februari 2013 - gebreid vest met kabels en kantpatroon van Drops Lima

Is het geen plaatje, dit leuke vest van Drops? Het vest is gebreid van Lima op pennen 4 en 4.5 mm en is leuk om te maken door de afwisseling van kabels en kantsteken. Als u nu begint met breien heeft u in het voorjaar een heerlijk vest om buiten te dragen. Ook ideaal voor koele zomeravonden!

DROPS Lima is een 4-draads sportgaren. De garenvezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.
Dit duurzame en stevige garen is gecombineerd met alpaca en geeft daarom ook de zachte en warme eigenschappen die deze vezel biedt. Een sportgaren met een beetje extra luxe!

In februari krijgt u 20% korting bij de aanschaf van het materiaal voor het patroon van de maand en betaalt u geen € 2,40 maar € 1,90 per bol. Het patroon krijgt u er gratis bij. Voor een maat large zijn 13 bollen nodig, dat is (inclusief korting) € 24,70.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand februari 2013 en zolang de voorraad strekt.

kussens van de maand januari 2013
plaid en kussens januari 2013

Patroon van de maand - januari 2013 - plaid en woonkussens van Scheepjes Peru

In de maand januari hebben wij drie stijlvolle patronen voor het interieur. De kerstversiering is de deur uit en dat is een mooie gelegenheid om het interieur een oppepper te geven.

Met dit mooie woonplaid en de gezellige kussens gaat het zeker lukken. De plaid en kussens zijn gebreid van Scheepjes Peru. Een heerlijk garen om mee te breien of te haken. Samengesteld uit 20% Alpaca en 80% Micro. U heeft de keuze uit 9 warme kleuren. De voorbeelden zijn gebreid met breinaalden 9 mm en afgewerkt met haaknaald 9 mm.

In januari krijgt u 20% korting op de aanschaf van het materiaal voor het patroon van de maand. Het patroon krijgt u er gratis bij. Normaal betaalt u voor een bol Scheepjes Peru (100 gr) € 5,25. Bij aanschaf van het materiaal voor het patroon van de maand januari betaalt u € 4,20 per bol van 100gr. U kunt de complete set maken, maar de korting geldt ook voor de afzonderlijke onderdelen. In de plaid zijn 8 bollen Peru verwerkt. Per kussen zijn 4 bollen Peru gebruikt.

Deze aanbieding geldt alleen in de maand januari 2013 en zolang de voorraad strekt.

omslagdoek van de maand december 2012
omslagdoek december 2012

Patroon van de maand - december 2012 - royale gehaakte omslagdoek van Drops Big Delight

Deze maand een prachtige kleurrijke gehaakte omslagdoek van Drops Big Delight. Heerlijk warm en eenvoudig te haken.

Het model is gehaakt volgens een eenvoudig patroon met haaknaald 6 mm. Er zijn lossen, stokjes en dubbele stokjes gebruikt.

Het patroon is beschreven in één maat, maar het patroon is eenvoudig aan te passen, zodat de omslagdoek naar wens ook groter of kleiner gemaakt kan worden.

DROPS Big Delight bestaat uit 100% wol. De bollen wegen 100gr. De kleurrijke print met de lange kleurherhalingen creëert unieke patronen en spannende kleurencombinaties. Dit garen heeft vloeiende overgangen en een lekkere 'handgesponnen' structuur. U kunt bij ons kiezen uit acht kleuren.

In december krijgt u 20% korting bij de aanschaf van het materiaal voor het patroon van de maand en betaalt u geen € 6,30 maar € 5,05 per bol. Het patroon krijgt u er gratis bij. In ons model zijn 5 bollen Big Delight gebruikt. Totale materiaalkosten (inclusief korting) € 25,25.

De aanbieding geldt alleen in de maand december 2012 en zolang de voorraad strekt.

trui van de maand november 2012
trui november 2012

Patroon van de maand - november 2012 - oversized damestrui van Drops Karisma

Deze maand de leukste trui voor de herfst. Makkelijk te breien en snel klaar, deze oversized trui gebreid met een dubbele draad Drops Karisma.

Het model is gebreid in de kleuren naturel/groen, maar u kunt ook zelf u keuze maken uit onze collectie Karisma. Wat denkt u bijvoorbeeld van rood of blauw gecombineerd met naturel, of de combinatie antraciet/lichtgrijs. Wij hebben 28 kleuren Karisma op voorraad.

Het patroon is beschreven in de maten 34 t/m 52.

Drops Karisma is 100% zuiver scheerwol. Het is een Superwash behandeld garen. Het garen mag dus in de wasmachine en is daarom erg geschikt voor dagelijks gebruik. DROPS Karisma blijft altijd goed in vorm, is lekker zacht en voelt aangenaam aan op de huid.

In november krijgt u 20% korting op de aanschaf van het materiaal voor het patroon van de maand en het patroon krijgt u er gratis bij. De materiaalkosten voor het model gebreid in maat 42/44 zijn deze maand € 38,40 (normaal € 48).

De aanbieding geldt alleen in de maand november 2012 en zolang de voorraad strekt.

vest van de maand oktober 2012
vest oktober 2012

Patroon van de maand - oktober 2012 - Gebreid vest met kantpatroon en 3/4 mouwen

Deze maand een luchtig gebreid vest met 3/4 mouwen in kantpatroon. Geschikt voor alle seizoenen en gebreid van 3 verschillende garens van het merk DROPS.

Het patroon is beschreven in de maten S t/m XXXL.
Wij hebben gekozen voor een combinatie van Drops Delight, Drops Kid Silk en een draad Drops Glitter. Wij hebben het vest gebreid in blauwtinten, maar er zijn verschillende mooie kleurencombinaties mogelijk. In onze winkel helpen wij u graag met het maken van uw keuze.

De korting op het patroon van de maand oktober is 20%. Het patroon krijgt u er gratis bij.
De materiaalkosten voor het vest in de maten S t/m L zijn in de maand oktober € 31,50 (normaal € 39,50). Voor maten XL en XXL zijn de materiaalkosten inclusief korting € 34,00 en voor maat XXXL € 40,70.

De aanbieding geldt alleen in de maand oktober 2012 en zolang de voorraad strekt.

tuniek van de maand september 2012
tuniek september 2012

Patroon van de maand - september 2012 - Drops tuniek met gemengde strepen van twee draden Fabel

Het patroon van deze maand is een kleurrijke tuniek voor grijze herfstdagen gebreid van Drops Fabel. Maten S t/m XXXL.

DROPS Fabel is fantastisch om mee te breien. In dit patroon wordt steeds met twee draden gebreid. Door de kleuren te wisselen ontstaat een prachtig effect.

Zoals iedere maand ontvangt u ook in september korting bij aanschaf van het materiaal van het patroon van de maand. Normaal is een bol Fabel print € 2,60. Deze maand krijgt u 20% korting op de Fabel en betaalt u € 2,05 per bol van 50 gram. Als indicatie: Voor een trui maat XL zijn de materiaalkosten inclusief korting € 36,90.

Fabel is samengesteld uit 75% wol en 25% polyamide. Wasbaar in de machine op 40° C, fijne was of wol was.

Deze aanbieding is alleen geldig in de maand september en zolang de voorraad strekt.

bolero van de maand augustus 2012
bolero augustus 2012

Patroon van de maand - augustus 2012 - Gehaakte bolero

Zin in een heerlijk haakwerkje voor de zomermaanden? Dan is deze luchtige bolero, gehaakt van Phildar Cabotine een goede keuze. Het haakpatroon bestaat uit lossen, stokjes en vasten. Als u deze basissteken onder de knie hebt is deze bolero een leuke uitdaging!

De bolero is gehaakt van Phildar Cabotine met haaknaald 3,5 mm. Een mooie mix van katoen en acryl, ideaal voor een warme zomerdag. Normaal kost de Cabotine € 2,95 per bol van 50 gr.

In de maand augustus krijgt u bij aanschaf van het materiaal van het patroon van de maand 20% korting op de Cabotine en betaalt u € 2,35 per bol. Het patroon krijgt u gratis bij de aankoop van het garen.

Voor de kleinste maat (36/38) zijn de materiaalkosten inclusief korting € 11,75.
De materiaalkosten voor maat 40/42 zijn € 14,10 en voor de grootste maat (44/46) € 16,45.

De aanbieding is alleen geldig in de maand augustus, zolang de voorraad strekt.

vest van de maand juli 2012
vest juli 2012

Patroon van de maand - juli 2012 - Gebreid DROPS vest met korte mouwen en kantpatroon van Cotton Light

Deze maand hebben wij een zeer aantrekkelijke aanbieding: een heerlijk, luchtig vestje voor de zomer. Leuk op een broek of rokje, maar ook prima te dragen over een zomerjurkje. Het vest is gebreid van Cotton Light en het patroon is verkrijgbaar in de maten S - XXXL.

DROPS Cotton Light is een heerlijk zacht garen van 50% katoen en 50% polyester micro. Deze microvezels zijn dunner dan zijdedraden en absorberen geen vocht. Dit maakt het garen in combinatie met de katoen geschikt voor zowel zomer- als winterbreiwerk dat ademt; het breiwerk blijft goed in vorm en is zeer slijtvast.

DROPS Cotton Light mag in de machine gewassen worden en het is verkrijgbaar in een brede selectie van leuke en levendige kleuren. De kwaliteit is gesponnen van meerdere draden en geeft gladde en gelijkmatige steken.

Het vest is niet alleen leuk om te breien maar is ook zeer aantrekkelijk geprijsd: De korting die wij geven op het patroon van de maand is normaal 20% maar in verband met de Drops Supersale is de korting 30% en betaalt u voor een bol Cotton Light deze maand € 1,20 (in plaats van € 1,70). Het patroon krijgt u gratis bij de aankoop van het garen.

Afhankelijk van de maat liggen de materiaalkosten met korting tussen de € € 8,40 (S/M) en de € 13,20 (XXXL).

De aanbieding is alleen geldig in de maand juli en zo lang de voorraad strekt.

gehaakte poncho van de maand juni 2012
gehaakte poncho juni 2012

Patroon van de maand - juni 2012 - Gehaakte poncho van oma-vierkantjes

Het patroon van de maand juni is van Drops Design en heeft als titel  " the summer of 69" meegekregen.

Deze kleurrijke en zomerse  gehaakte poncho doet denken aan de jaren 60 en 70, maar is helemaal van deze tijd.
De poncho is gehaakt van zogenaamde oma-vierkantjes (granny squares) en groepen van dubbele stokjes.  Het gebruikte materiaal is Paris van Drops. Paris is een kleurrijk 100%  katoenen garen met een grover uiterlijk (haaknaald 5).

Paris is zacht, maar sterk en lekker om mee te breien en te haken. Daarbij is dit garen erg slijtvast. Wij hebben 28 frisse, zomerse kleuren op voorraad.

Zoals iedere maand geven wij op het garen van het  model van de maand korting en is het patroon gratis.
Normaal betaalt u voor een bol Paris € 2,15. Bij aanschaf van het model van de maand betaalt u per bol € 1,70.

Voor de maat XS/S zijn de materiaalkosten € 27,20, voor maat M/L  en maat XL/XXL € 28,90 (inclusief korting).
De aanbieding is alleen geldig in de maand juni 2012 en zo lang de voorraad strekt.

omslagdoek van de maand mei 2012
trui april 2012

Patroon van de maand - mei 2012 - Omslagdoek

Deze maand de 'must have' van dit seizoen, een royale omslagdoek van een prachtig zacht garen, gesponnen van Alpaca: DROPS Alpaca Bouclé.

Bouclé is een Frans woord voor lus en dat beschrijft precies dit garen, een heleboel kleine lusjes van pure alpaca. Een mix van wol en nylon in de basisdraad maakt het garen sterk. De combinatie van alpaca en bouclé zorgt voor een super zacht garen met veel mogelijkheden en een prachtig effect. Het is licht en luchtig en speciaal geschikt voor accessoires, zoals deze omslagdoek.
Wij hebben zeven prachtige kleuren op voorraad: naturel, lichtbeige, bruin, grijs, roze, oudroze en zeegroen. De samenstelling van het garen: 80% alpaca, 15% wol, 5% nylon.

Bij aanschaf van het materiaal voor deze omslagdoek krijgt u in de maand mei 30% korting en het patroon gratis. Deze aanbieding geldt zolang de voorraad strekt.
In plaats van €18,90 betaalt u in de maand mei €13,25.

trui van de maand april 2012
trui april 2012

Patroon van de maand - april 2012 - Trui

Deze maand hebben we gekozen voor een luchtige ajourtrui gebreid in het garen Gouache* van Phildar. Een heerlijke trui voor het voorjaar en een frisse zomeravond.

De trui is gebreid in riviersteek. Dit is afwisselend een naald recht met breinaalden nummer 15 en een naald averecht met naalden nr. 8. Hierdoor ontstaat een luchtige structuur.
Gouache* is één van de nieuwe zomergarens van Phildar. Het is een dik en veelkleurig fantasiegaren en is verkrijgbaar in 7 kleuren. De samenstelling is 38 % katoen, 33% acryl en 29% viscose. Het patroon is geschreven voor 5 damesmaten: 34/36, 38/40, 42/44, 46/48 en 50/52.

De hoeveelheid benodigd materiaal is afhankelijk van de maat. Bij aanschaf van het materiaal voor deze trui van de maand geven wij in de maand april 20% korting.
Voor de kleinste maat zijn de materiaalkosten (inclusief de korting) € 24,85, voor de grootste maat € 38,65 . Het patroon krijgt u er gratis bij.

*) Let op: het in het patroon gebruikte garen kunnen wij helaas niet meer leveren. Neem voor advies over een alternatief garen contact met ons op via info@steekvanwal.nl of telefoon 023 5747233.

vest van de maand maart 2012
vest maart 2012

Patroon van de maand - maart 2012 - Vest

Het patroon van de maand maart is hét tussenseizoen vest. Eenvoudig in ribbelsteek gebreid met ingekeepte zakken op het voorpand.

Het vest is gebreid van één van de nieuwe zomergarens van Phildar: Chrono Phil*. Chrono Phil is samengesteld uit 55% katoen en 45% acryl en wordt in dit patroon gebreid op breinaalden 9 mm. Het patroon is geschreven voor 5 confectiematen: 34/36, 38/40, 42/44, 46/48 en 50/52.
De hoeveelheid benodigd materiaal is afhankelijk van de maat.
Chrono Phil is verkrijgbaar in zeven zomerse, moderne kleuren.

*) Let op: het in het patroon gebruikte garen kunnen wij helaas niet meer leveren. Neem voor advies over een alternatief garen contact met ons op via info@steekvanwal.nl of telefoon 023 5747233.

bolero van de maand februari 2012
bolero februari 2012

Patroon van de maand - februari 2012 - Bolero

Het patroon van de maand februari is een bolero in ribbelsteek van Drops Puddel*. De bolero kan gebreid worden in de maten S tot en met XXXL. Met deze bolero bent u klaar voor het voorjaar als het te warm wordt voor dikke truien en vesten, maar nog te koud is voor een dun bloesje of t-shirt.

Puddel* is een heerlijk luxegaren uit Italië. Puddel is gemaakt van maar liefst 94% mohair en 6% polyamide en geeft een bontachtig uiterlijk aan het breiwerk. Puddel maakt het breiwerk licht en luchtig. Afhankelijk van de maat zijn er 5, 6 of 7 bollen Puddel nodig.

Het patroon is ook te vinden op de Drops website.
Hier staat de uitleg bij en instructie video's.

*) Let op: het in het patroon gebruikte garen kunnen wij helaas niet meer leveren. Neem voor advies over een alternatief garen contact met ons op via info@steekvanwal.nl of telefoon 023 5747233.

poncho van de maand januari 2012
poncho januari 2012

Patroon van de maand - januari 2012 - Poncho

Het patroon van de maand januari 2012 is een poncho. Deze is gebreid van 15 of 17 bollen Phildar Rapido.

Voor de maten 38 tot 44 zijn 15 bollen nodig. Voor de maten 46 tot 52 zijn 17 bollen nodig.

vest van de maand december 2011
Drops Andes wol

Patroon van de maand - december 2011 - Vest

Het vest van de maand december is gebreid in gerstekorel in de kwaliteit Drops Andes. Ook te dragen als jas in het voor- en najaar. Gewoon dé jas, en perfect het hele jaar door.

DROPS Andes is een garen van een heerlijk zachte kwaliteit. Het garen is samengesteld uit 2 draden en is samengesteld uit de mix van 35% alpaca en 65% wol. Dit geeft het garen een zacht en glanzend uiterlijk en de wol maakt het garen stevig. DROPS Anders is een garen dat makkelijk en snel breit op breinaalden 8 mm. Een prachtig kwaliteitsgaren voor een fantastische prijs.

DROPS Andes behoort tot garencategorie E en kan ook gebruikt worden voor alle modellen die van Eskimo gemaakt zijn.