workshop

Workshop sokken breien toe-up, 2 tegelijk op 1 rondbreinaald (2 lessen)

Workshop sokken breien toe-up, 2 tegelijk op 1 rondbreinaald (2 lessen)

Eigen gebreide sokken zijn heerlijk om te dragen, mooi en uniek!
In deze 2-delige workshop ga je dit doen. In de 1e les ga je de steken opzetten, de tenen breien en een stukje van de voet. Als huiswerk brei je de voet af.
In de 2e les wordt de hiel ingebreid en kun je thuis de sokken afbreien. Groot voordeel van deze methode: beide sokken worden identiek en zijn tegelijk af. Ook een uitdaging om op een andere manier sokken te gaan breien. Je moet redelijk goed kunnen breien.

Kosten inclusief materiaal € 52,90.
Zelf meebrengen of verkrijgbaar in de winkel: rondbreinaald 2,5 mm, minimaal 100 cm lang.
Docente Regien Hart.

naar agenda

Workshop kant voor gevorderden

Workshop kant voor gevorderden

In deze workshop staat de Airy Love Affair centraal. Dit is een kanten shawl met verkorte toeren en een knoopsgat waardoor hij mooi over de schouders valt en goed blijft zitten. In dit patroon worden vier verschillende kantmotieven gebreid die in de workshop alle vier behandeld worden.
De workshop is voor iedereen die beginnen toch een beetje spannend vindt. Je hoeft beslist geen gevorderde kantbreister te zijn. Met recht, averecht, een omslag en het kunnen volgen van een eenvoudige chart (of beschrijving) kun je prima uit de voeten.
We maken proeflapjes van de vier kantpatronen en bepalen dan gelijk wat de juiste naalddikte is. We bekijken de opbouw van de shawl en het knoopsgat en we nemen o.a. het werken met kraaltjes en het opzetten en afkanten door."

naar agenda

Workshop Continentaal breien

Workshop Continentaal breien

Tijdens de workshop ‘continentaal breien' gaan we een shawl breien. Je leert steken breiend op te zetten en recht te breien op de rondbreinaald, waarbij je de draad in je linkerhand houdt. Om deze workshop te kunnen volgen, moet je recht kunnen breien.
Voor deze workshop heb je nodig: 1 rondbreinaald 120 cm, wol (1 toverbol, 1 accentkleur) en je ontvangt het patroon om een shawl te kunnen breien." "

naar agenda